Touwhalsters

Een touwhalster is een communicatiemiddel.
Touwhalsters zijn zeer geschikt voor zowel grondwerk als rijden, omdat ze veel dunner en lichter zijn dan een stalhalster.

Een touwhalster is comfortabel voor het paard, zolang je er geen druk op uitoefent. Wanneer je er wel druk op uitoefent, voelt het paard dit goed, doordat het halster een stuk dunner is dan een stalhalster. Ook is een touwhalster veel flexibeler dan een halster van leer of nylon. Hierdoor voelt je paard jouw hulpen veel beter.

Het verschil tussen druk en geen druk is bij een touwhalster dus veel groter dan bij een stalhalster, waardoor het leren wijken voor druk veel makkelijker gaat. Een praktisch voordeel is dat het touwhalster weinig ruimte in neemt en hierdoor makkelijk in je zak past, of te dragen is over of onder een hoofdstel: handig tijdens een buitenrit!

Waarschuwing: Laat een paard nooit onbeheerd rondlopen met een touwhalster. Gebruik een touwhalster ook niet om je paard vast te zetten, tenzij hij zeer goed geleerd heeft om te wijken voor druk en in combinatie met een clip die breekt bij maximaal 200kg trekkracht. Een touwhalster is zo sterk, dat het niet breekt wanneer het paard vast komt te zitten en/of eraan trekt.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Touwhalster Best
Een professioneel touwhalster, gemaakt van de hoogste kwaliteit touw. Deze halsters zijn erg soepel en blijven jarenlang mooi. Veel trainers kiezen voor deze touwhalsters. Het best quality..
€19,00
Excl. BTW: €15,70
Longeer-halster met ring
Een uniek touwhalster met een ring in plaats van knoop onder de kin. Ideaal tijdens het werk op de cirkel: het halster schuift of draait niet, maar de ring verplaatst naar de zijkant als er druk op..
€17,50
Excl. BTW: €14,46
Touwhalster Basic
Basic touwhalsters zijn gemaakt van een zeer goede kwaliteit polyester touw, met een gevlochten mantel en kern. Polyester is duurzaam en slijtvast en blijft lang mooi. Het touw is sterk, en voelt z..
€15,00
Excl. BTW: €12,40
Touwhalster Budget
Een professioneel geknoopt touwhalster, voor een aantrekkelijke prijs. Uiteraard met fiador-knoop, zonder meerprijs. Kies een van de vele, leuke kleuren, die goed combineren met de platte teuge..
€11,50
Excl. BTW: €9,50
Touwhalster Limited edition: Nature *tijdelijk weer verkrijgbaar!*
Een uniek touwhalster in de bijzondere kleur "Nature". Diverse groentinten gemixt voor een prachtige natural look. Deze kleur is enkel verkrijgbaar zolang de voorraad strekt! Kenmerken ..
€12,50
Excl. BTW: €10,33
Touwhalster Limited edition: Vaquero
Alleen nog in maat Pony/Shet verkrijgbaar Een uniek touwhalster in de bijzondere kleur "Vaquero". Gemêleerd bruin-beige-legergroen voor een prachtige natural look. Deze kleur is enkel verkr..
€12,50
Excl. BTW: €10,33
Powered By OpenCart
EquiPlay © 2020 - Designed By Yoocart